http://www.wereldvanmorgen.nl/bekijken_uitzendingen.php
logo

2024 in de Bijbelprofetieën

20 maart 2024Gerald Weston

De video verkent de huidige stand van zaken in het Midden-Oosten en richt zich op de uitdagingen waarmee Israël wordt geconfronteerd te midden van wereldwijde spanningen. Deze video gaat in op geopolitieke gebeurtenissen, zoals het voortdurende conflict in het Midden-Oosten en de bredere oorlog tussen westerse naties en Rusland, China, Noord-Korea en Iran. De heer Weston benadrukt de nauwkeurigheid van voorspellingen die gebaseerd zijn op een oude bron, de Bijbel, en verwijst hierbij naar specifieke passages om dit te onderbouwen.

Vertaling

Waar gaat het heen met de voortdurende oorlog in het Midden-Oosten? Kan Israël overleven terwijl het lijkt alsof de hele wereld tegen de staat is? En velen scanderen: van de rivier tot de zee, wat betekent dat er geen Israëlische staat mag zijn. Verdrijf alle Joden uit het gebied van de Jordaan tot aan de Middellandse Zee.

Op welke manier zullen de gebeurtenissen in het Midden-Oosten u en uw familie beïnvloeden? Kunt u dat weten? En hoe zit het met Europa, waar nog steeds een zeer reële oorlog wordt gevoerd door westerse landen tegen Rusland en zijn bondgenoten China, Noord-Korea en Iran? Is het mogelijk om de toekomst te kennen? En zo ja, hoe? En waar moeten we in 2014 op letten? Aan het begin van elk jaar geven we je hier bij de Wereld van Morgen trends om het komende jaar en daarna in de gaten te houden.

Onze voorspellingen komen van een oude bron die accuraat en betrouwbaar is gebleken. En die bron is de Bijbel, waar God in Jesaja hoofdstuk 46, in de verzen 9-10, deze forse uitspraak doet aan de scepticus: "Ik ben God, en er is geen als Ik, Die vanaf het begin verkondigt wat het einde zal zijn en van oudsher de dingen die nog niet plaatsgevonden hebben; Die zegt: Mijn raadsbesluit houdt stand, en dat Ik zal al mijn welbehagen doen;" Is dat een forse uitspraak of niet? Is het waar? In het programma van vandaag zult u misschien geschokt zijn over hoe nauwkeurig en accuraat Bijbelprofetie is met betrekking tot wat u nu ziet in het Midden-Oosten. En de Bijbel laat zien dat gebeurtenissen in dat deel van de wereld de rest van de wereld zullen beïnvloeden.

Een hartelijk welkom aan u allemaal van ons allemaal hier bij de Wereld van Morgen.

In het programma van vandaag geef ik u vijf trends om naar uit te kijken in 2024 en daarna, vooral in het Midden-Oosten.

Duizenden jaren geleden voorspelde de Bijbel wat u vandaag in geuren en kleuren in het nieuws ziet.

Niemand van ons hier bij de Wereld van Morgen is een profeet, maar we kunnen lezen wat de Bijbelse profeten, onder inspiratie van God, hebben voorspeld.

Hoe kunnen we zo zeker zijn over de Bijbel als een betrouwbare bron voor toekomstige gebeurtenissen? Antwoord, geen enkel mens zou duizenden jaren van tevoren zo nauwkeurig kunnen zeggen wat er zou gebeuren.

Twijfelt u daaraan? Nou, vertelt u me dan eens wat er over tweeduizend jaar in het jaar 4024 zal gebeuren? Kies een land, een stad, een volk en doe uw voorspelling.

En wat over 3.700 jaar vanaf nu? Waar zullen de Joden dan zijn? Zullen ze een land hebben dat ze hun eigen land noemen? Hoe zit het met Duitsland of de Verenigde Staten? Hoe zit het met steden als New York, Londen, Berlijn of Jeruzalem? Doe uw best en kijk of u God kunt evenaren in precisie en nauwkeurigheid.

Niet dat u in leven zult zijn om te weten wat er gebeurt, maar ik denk dat u begrijpt wat ik bedoel.

Voorspellingen doen die zo ver in de toekomst liggen is onmogelijk zonder God.

Laten we, op basis van Bijbelprofetie, eens terugkijken naar wat ik vorig jaar januari zei toen we vooruitkeken naar 2023. Trend nummer één: de crisis in Europa zal voortduren totdat er een sterke man opstaat die tien koningen samenbrengt.

En net zoals er twee benen en voeten waren in het beeld van Nebukadnezar, zo zullen er twee benen zijn in deze combinatie van landen. Dus trend nummer twee: kijk uit naar een geopolitieke herschikking in de komende jaren tussen Oost- en West-Europa.

De invasie van Oekraïne bewoog landen zoals Duitsland om te beginnen met herbewapenen, iets wat we al tientallen jaren hebben voorspeld. Verschillende presidenten van de VS hebben druk uitgeoefend op Duitsland om meer te doen op militair gebied, maar het mocht niet baten.

De invasie gebeurde in een kwestie van uren.

Deze twee voorspellingen zullen uitkomen. Een sterke man zal in de zeer nabije toekomst opstaan en tien landen of leiders in Europa samenbrengen.

En dit impliceert een geopolitieke herschikking.

Houd Europa daarom in de gaten, want er zullen waarschijnlijk verrassingen volgen.

Na deze twee trends om in de gaten te houden in Europa, ging ik over naar het Midden-Oosten en wat men kan verwachten waar men woont.

Ook al kunnen we de precieze timing niet weten, het toneel voor deze Bijbelse profetieën wordt al gereedgemaakt.

Maar laten we ook niet vergeten wat er in het Midden-Oosten gebeurt.

Jeruzalem ligt in het centrum van veel Bijbelse profetieën. Dus trend nummer drie: verwacht grotere spanningen in het Midden-Oosten tussen Israël en zijn buren.

Maar hoe zit het met waar de meesten van u wonen die naar deze uitzending kijken? Verwacht trend nummer vier, meer chaos, verwarring, verdeeldheid en rampen door mensen en door de natuur voor Amerika en de volkeren van Britse afkomst.

Ja, als u denkt dat het niet erger kan worden, dan kan 2024 opnieuw bewijzen dat die gedachte verkeerd is.

De Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Australië, Canada en andere volkeren van Britse afkomst bevinden zich in een neerwaartse spiraal.

En tenzij we ons weer tot God wenden, en daar zien we geen bewijs voor, zal geen enkele gekozen leider ons redden.

We zullen ups en downs hebben, maar de trend zal naar beneden blijven gaan.

De afgelopen vier jaar was er optimisme voor vrede in het Midden-Oosten.

De Abraham Akkoorden normaliseerden de relaties tussen Israël en verschillende van zijn buren.

En zowel de Saoedische prins Mohammed bin Salman als premier Benjamin Netanyahu waren optimistisch over de normalisering van de betrekkingen tussen hun twee landen, mogelijk al binnen een paar dagen of een paar weken.

En de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan verklaarde dat het vandaag in het Midden-Oosten rustiger is dan in twintig jaar.

Nu zei hij wel dat dat kon veranderen, en dat gebeurde slechts acht dagen later met de barbaarse aanvallen van Hamas.

Meer dan 3.700 jaar geleden riep de kleinzoon van Abraham zijn twaalf zonen bij zich en zei: "Verzamel jullie, dan maak ik jullie bekend, wat jullie in later tijd overkomen zal. Er staat letterlijk: 'aan het einde van de dagen'.

Maar het is twijfelachtig of Jakob, wiens naam werd veranderd in Israël, enig idee had hoe ver in de toekomst dat zou zijn.

Zonder een openbaring van God kon een mens onmogelijk weten wat hij van zijn nageslacht zo ver in de toekomst kon verwachten.

Hier is nu de profetie voor zijn zoon Juda, waarmee de Joden worden bedoeld: "... Je hand zal rusten op de nek van je vijanden. Juda is een leeuwenwelp; van je prooi ben je opgestaan, mijn zoon. Hij heeft zich gekromd, zich als een leeuw neergelegd, als een leeuwin; wie zal hem doen opstaan? De scepter zal van Juda niet wijken en evenmin de heersersstaf [of: 'wetgever'] van tussen zijn voeten, totdat Silo komt, en Hem zullen de volken gehoorzamen (Genesis 49:8-10)." Merk op dat de beloofde wetgever, dat is de Messias, uit de Joden zou komen, en dat deed hij ook, 1.700 jaar later.

Velen herkennen dit, maar hoe zit het met het gedeelte dat de tijd van het einde beschrijft, wanneer de Joden zouden zijn als een leeuw die maar beter niet gewekt kan worden? Is dat niet de geschiedenis van de laatste vijfenzeventig jaar en wat we ook nu zien? Beste vrienden, er zijn nog specifiekere profetieën die 2.500 jaar geleden werden gegeven door de profeet Zacharia.

Let op wat God door hem voorspelde in hoofdstuk 12:2-3: "Zie, Ik ga Jeruzalem maken tot een bedwelmende beker voor alle volken rondom, ja, ook tegen Juda zal het gaan bij de belegering van Jeruzalem. Op die dag zal het gebeuren dat Ik Jeruzalem zal maken tot een steen die moeilijk te tillen is voor al de volken.

Allen die hem optillen, zullen zichzelf zeker diepe sneden toebrengen ["zullen zich deerlijk verwonden", NBG], en al de volken van de aarde zullen zich tegen haar verzamelen." Kijk eens hoe specifiek en opmerkelijk deze passage is. Let op deze vijf punten. Nummer één: de Joden zullen in Jeruzalem zijn. Nu, dat was verre van vanzelfsprekend. Het is niet altijd zo geweest. De Romeinen verwoestten Jeruzalem in 70 n.Chr. en verdreven de Joden uit het Heilige Land in 135 n.Chr.

Meer dan 1.800 jaar lang was er geen Joodse staat, helemaal nergens op aarde.

Zoals Richard Ames uitlegt in Het Midden-Oosten in de profetieën, Jeruzalem was in handen van Byzantijnse heersers toen het in 638 in handen viel van een moslimleger geleid door kalief Omar.

Een kruistocht bracht Jeruzalem onder westerse controle in het Latijnse Koninkrijk Jeruzalem, dat de stad van 1099 tot 1187 in handen had toen Saladin Jeruzalem heroverde voor de Islam.

Latere kruistochten brachten Jeruzalem voor een korte tijd onder westerse controle, namelijk van 1229 tot 1239 en daarna nog van 1243 tot 1244 toen ze werd geplunderd door de Tartaren. In 1247 viel de stad in handen van de Egyptische Mammelukken onder wier controle ze bleef tot 1517 toen de Ottomaanse sultan Selim I de stad veroverde.

In 1917 namen de Britten de macht over en door een reeks gebeurtenissen werd het Heilige Land verdeeld, waardoor de Joden er een deel van kregen.

In 1948 riepen ze hun onafhankelijkheid uit om een Joods thuisland te vormen.

Arabische buren vielen onmiddellijk aan en probeerden de Joden te verdrijven.

Maar de leeuw stond op en zegevierde.

Dus hoewel we het als vanzelfsprekend kunnen beschouwen dat er een Joodse staat is aan de oostkant van de Middellandse Zee, was dat niet altijd zo, niet vanaf 135 n.Chr. tot 1948.

Maar wat leren we nog meer van Zacharia? Nummer twee: "Op die dag zal het gebeuren dat Ik Jeruzalem zal maken tot een steen die moeilijk te tillen is voor al de volken".

Is dat waar, beste vrienden? Toen dit werd geschreven, lag het christendom meer dan vijfhonderd jaar in de toekomst en de islam bijna zeshonderd jaar na het christendom.

Toch is Jeruzalem vandaag de dag het hart van drie religies, Jodendom, Christendom en Islam.

Allemaal maken ze aanspraak op Jeruzalem. Ze is echt een heel lastige steen, het grote knelpunt in alle vredesbesprekingen.

Nummer drie: "Allen die hem optillen [d.i 'de zware steen Jeruzalem'] zullen zichzelf zeker diepe sneden toebrengen". Herinnert u zich Jakobs voorspelling dat in de laatste dagen Juda als een rustende leeuw zou zijn die maar beter niet gewekt kan worden? In 1967 bedreigde de Egyptische president Gamal Abdel Nasser Israël door troepen naar Israëls grens te verplaatsen.

Jordanië en Syrië zouden zich bij de strijd aansluiten, maar de Joden sloegen preventief toe en versloegen hun vijanden aan alle kanten in slechts zes dagen.

In 1973 vielen Israëls buren aan op de heiligste Joodse feestdag, Jom Kippoer, toen de Joden verzwakt waren door het vasten.

Maar opnieuw hakten ze hun vijanden in de pan.

Wat staat ons te wachten in het Midden-Oosten in het jaar 2024? Wat heeft de Bijbel daarover te zeggen? Wat we zien is behoorlijk veel.

Tot nu toe hebben we drie lessen gezien uit Zacharia twaalf.

Punt 1: de Joden zullen in Jeruzalem zijn.

Punt 2: Jeruzalem zou een zeer zware steen in de wereld zijn.

Punt 3: iedereen die deze steen, dat wil zeggen de zware steen Jeruzalem, "optilt", zal zich deerlijk verwonden.

Laten we nu eens kijken naar een ander punt uit Zacharia 12.

Punt 4: "... en al de volken van de aarde zullen zich tegen haar verzamelen", dat is Jeruzalem [en Israël].

Zijn alle volken tegen de Joden verzameld? Er zijn meer resoluties van de Verenigde Naties die Israël veroordelen dan alle andere landen bij elkaar.

En kijk eens naar de massale demonstraties die over de hele wereld tegen de Joden plaatsvinden. In Rusland, in China, in Duitsland, in Frankrijk, in de Verenigde Staten, in Australië en in Groot-Brittannië. De vader van de Joden profeteerde 3.700 jaar geleden dat zij een machtige militaire macht zouden zijn.

Ze zouden zijn als een leeuw die maar beter niet gewekt kan worden.

Dit wordt tevens bevestigd in Zacharia 12:6.

"Op die dag zal Ik de leiders van Juda maken als een vuurbekken in een stapel hout en als een brandenede fakkel in een graanschoof. Rechts en links zullen zij alle volken rondom verteren en Jeruzalem zal nog op zijn plaats blijven, in Jeruzalem." Dit is zeker niet de Joodse geschiedenis geweest tot de laatste vijfenzeventig jaar.

Daarom lezen we nu nummer vijf: het vermogen van de Joden om grote militaire macht uit te oefenen.

Beste vrienden, dit zijn opmerkelijke profetieën. Maar er is meer.

Ondanks hun militaire expertise komt er in de nabije toekomst een tijd dat Jeruzalem onder de voet gelopen zal worden door de vijanden van de Joden.

Wat er gebeurde op 7 oktober 2023, zal ook in Jeruzalem gebeuren.

Zacharia hoofdstuk 14 geeft de details: Vers 1: "Zie, er komt een dag voor de HEERE waarop de buit, op u behaald, in uw midden zal worden verdeeld. Dan zal Ik alle heidenvolken verzamelen voor de strijd tegen Jeruzalem. De stad zal ingenomen worden, de huizen zullen geplunderd. en de vrouwen zullen verkracht worden. De helft van de stad zal in ballingschap wegtrekken, maar het overige van het volk zal niet uitgeroeid worden uit de stad." Realiseer u dat Jeruzalem vandaag de dag een verdeelde stad is, precies zoals de profeet aangaf toen hij zei: "De helft van de stad zal in ballingschap wegtrekken." Opnieuw spreekt Zacharia over het aantreden van de wereld tegen de Joden.

Openbaring 11:2 zegt ons dat Jeruzalem onder de voet gelopen zal worden door de heidenen, voor een periode van drieënhalf jaar, in de aanloop naar de terugkeer van Jezus Christus de Messias.

"Maar laat de buitenste voorhof van de tempel erbuiten en meet die niet, want die is aan de heidenen gegeven. En zij zullen de heilige stad vertrappen, twee-enveertig maanden lang." De time setting van Zacharia 14 is nog toekomstmuziek.

Het is die periode van tweeënhalf jaar die de Grote Verdrukking wordt genoemd en daarop aansluitend de dag des Heren van één jaar, wanneer Gods toorn over de opstandige mensheid tot de tweede komst van Christus leidt.

Dit staat expliciet in vers 4 van Zacharia 14.

"Op die dag zullen Zijn voeten staan op de Olijfberg, die voor Jeruzalem ligt, ten oosten ervan. Dan zal de Olijfberg in tweeën gespleten worden naar het oosten en naar het westen. Er zal een zeer groot dal ontstaan, als de en helft van de berg naar het noorden zal wijken en de andere helft ervan naar het zuiden." En als dat nog niet duidelijk genoeg is, staat er in vers 9.

"De HEERE zal Koning worden over heel de aarde. Op die dag zal de HEERE de Enige zijn en Zijn Naam de enige." Waar staan we nu volgens de Bijbelprofetie over de eindtijd? Zij die ogen hebben om te zien, erkennen dat we aan de rand staan van een wereldwijde oorlog van catastrofale proporties, precies zoals de Bijbel elders laat zien. "Wees op uw hoede dat uw hart niet op enig moment bezwaard wordt door roes en dronkenschap en door zorgen over de alledaagse dingen, en dat die dag u niet onverwachts overkomt. Want als een strik zal hij komen over allen die op het hele aardoppervlak wonen. Waak dan te allen tijde en bid dat u waardig geacht zult worden om al die dingen die gebeuren zullen te ontvluchten, en om te kunnen bestaan [beter: "staan", SV] voor de Zoon des mensen" (Lukas 21:34-36).

Dus hier zijn ontwikkelingen om naar te kijken in 2024 en de komende jaren. 1.

Let op de toenemende verzoeken om internationale interventie en controle over Jeruzalem.

Wereldleiders vragen zich nu al af wat ze moeten doen in de nasleep van de huidige oorlog.

Wie zal Gaza, de Westelijke Jordaanoever en ja, Jeruzalem zelf besturen? Richard Ames schrijft in Het Midden-Oosten in de profetieën : "Naarmate het geweld in de regio rond Jeruzalem escaleert, zullen meer wereldleiders zich aansluiten bij de roep om internationale controle over deze oude stad, die zowel Joden, Christenen als Moslims dierbaar is." 2. Let op de vorming van wat de Bijbel de Koning van het Zuiden noemt, die opduikt in het Midden-Oosten en Noordoost-Afrika.

Het elfde hoofdstuk van Daniël geeft een gedetailleerde geschiedenis van intriges en oorlog tussen een "koning van het noorden" en een "koning van het zuiden".

Dit samenspel tussen de twee beslaat een periode van 2.500 jaar, helemaal tot aan de tijd van de terugkeer van Christus.

De verzen 40 tot 45 vertellen ons hoe het zal aflopen: "Dan zal in de tijd van het einde de koning van het zuiden hem met de horens stoten. En de koning van het noorden zal op hem aanstormen met wagens en met ruiters en met vele schepen. Hij zal de landen binnentrekken, ze overspoelen en erdoorheen trekken. Hij zal het sieraadland binnentrekken, en vele landen zullen struikelen. Maar deze zijn het die aan zijn hand zullen ontkomen: Edom, Moab, en de voornaamsten van de zonen van Ammon. Hij zal zijn hand tegen de landen uitstrekken. Ook voor het land Egypte is er geen ontkomen aan. Hij zal heersen over de verborgen schatten van goud en zilver en al de kostbaarheden van Egypte.

De Libiërs en de Cusjieten zullen in zijn voetstappen treden. Maar de geruchten uit het oosten en uit het noorden zullen hem schrik aanjagen. Daarom zal hij in grote grimmigheid uittrekken om velen weg te vagen en met de ban te slaan. En hij zal de tenten van zijn paleis tussen de zeeën opzetten, bij de berg van het heilig sieraad. Dan zal hij tot zijn einde komen, en geen helper hebben." Psalm 83 spreekt over een coalitie van naties die samenzweren tegen Israël.

Is dit niet de houding die we nu ook zien? "Kom, zeiden zij, laten wij hen uitroeien, zodat zij geen volk meer zijn en aan de naam van Israël niet meer gedacht wordt. Want samen hebben zij in hun hart beraadslaagd: dezen hebben een verbond tegen U gesloten:" Dit toekomstige verbond zal Assyrië, het huidige Duitsland en de Europese beestmacht omvatten. Dit zal de koning van het noorden zijn.

En daarom zeggen we: ten derde, let op Europa, vooral Duitsland. Verwacht de vorming van een door Duitsland geleide groep van tien leiders of naties waar de Bijbel naar verwijst als het beest. Ten vierde: kijk uit naar het begin van dierenoffers in Jeruzalem.

Hiervoor is geen tempel nodig.

De Joden begonnen met offeren na hun terugkeer uit de Babylonische gevangenschap voordat ze de tweede tempel bouwden. En tenslotte, ten vijfde, kijk uit naar de opkomst van een charismatische, wonderen verrichtende religieuze leider in Europa. We kunnen niet precies weten wanneer deze gebeurtenissen zullen plaatsvinden, maar volgens Bijbelprofetieën zullen ze plaatsvinden.

Zoals we in het programma van vandaag hebben gezien, is de Bijbel zeer nauwkeurig en specifiek, en veel profetieën komen recht voor onze ogen uit.

Ik hoop dat u iets aan deze video hebt gehad.

Als u deze nuttig vond en meer wilt leren, zorg er dan voor dat u uw gratis studieboekje Het Midden-Oosten in de profetieën krijgt door naar wereldvanmorgen.nl/boekjes.php te gaan.

Wij hier bij de Wereld van Morgen willen u helpen de wereld te begrijpen door de pagina's van de Bijbel.

Dus zorg ervoor dat u ons liket, u abonneert en aan de bel trekt, zodat u geen video meer mist.

Bedankt voor het kijken. Tot de volgende keer.

^